×

A Heti Csődértesítő az Apolló programban

Heti Csődértesítő      

A Heti Csődértesítő az Apolló programban

Az Apolló programban a Csődadatbázis nevű heti frissítésű modul segítségével ellenőrizhető az, hogy ügyfélkörükből került-e valaki csőd-, felszámolási vagy végelszámolási eljárás alá.
Ezen szolgáltatás használatához az Apolló programcsomag felhasználójának kell lenni.
Az Apolló rendszer szolgáltatásainak továbbfejlesztéseként a rendszerhez kiegészítő modulként integrálható a magyarországi Csődadatbázis.
1. Mi a csőadatbázis?

A Csődadatbázis teljes körűen tartalmazza a csődtörvény 1992-es életbe lépése óta azon magyarországi cégek adatait, amelyek ellen bármikor és bárhol csődeljárást, felszámolást vagy végelszámolási eljárást indítottak a bíróságok. A Csődadatbázisba minden héten bekerülnek az új cégek, jelölve azt, hogy velük szemben meddig nyújtható be követelési igény (felszámolási és végelszámolási eljárásnál), vagy mikor jár le a fizetési haladék (csődeljárásnál). A cégek azonosítására a cég nevén és címén túl 1999 óta a cég adószámát és cégjegyzékszámát is tartalmazza az adatbázis.
2. Mire használható a csődadatbázis?

A Csődadatbázis felhasználói:
2.1. értesülhetnek ügyfélkörükben a pénzügyi egyensúlyukat végleg vagy átmenetileg elvesztő vevőikről, szállítóikról (mivel azonnal tudomást szereznek az ellenük megindult eljárásról),
2.2. időben benyújthatják velük szembeni követelési igényüket a vagyonfelügyelőhöz vagy a felszámolóhoz,
2.3. elkerülhetik a csőd- vagy felszámolási eljárás alá vont cégeknek nyújtott kereskedelmi vagy lízinghitelt,
2.4. visszaszedhetik az eljárás alá vont cégeknek nyújtott kereskedelmi vagy lízinghitelt.
3. Mit kell tenni a használathoz?

Első használathoz:
Le kell tölteni – az Apolló és Heti Csődértesítő együttműködési szerződéssel rendelkező partnereink számára – a legfrissebb programverziót az internetről.
Heti frissítés (előfizetéshez kötött):
Minden héten e-mailben értesítjük a csőadatbázis frissítéséről, amelyben talál egy linket melynek segítségével letöltheti a „csodelj.www” nevű file-t amelyet az Apolló programkönyvtárába (általában ez az \apollo99 könyvtár) kell bemásolni.
Használata (előfizetéshez kötött):
Az ügyfelek elemzése a „partnertörzs” menüben található, ahol a program az adószámmal keres, valamint cégnév, illetve cím alapján hasonlóságot vizsgál a csődadatbázisban, pozitív találat esetén listát készít a cégekről, az eljárás ill. a felszámoló azonosítójával és az egyező adat megnevezésével.
4. Egyéb információk:

A Csődadatbázis tartalomszolgáltatója a Heti Csődértesítő című lap kiadója.
Az ügyfélszolgálat elérhetőségei:
telefonszám: 202-2199/200-as mellék
faxszám: 999-7434, 213-5555
e-mail cím: ugyfelszolg@cegnet.hu